Mina inlämningsuppgifter i kursen Digital bildbehandling

Uppgift 1
Den första uppgiften gick i princip ut på att man skulle göra vad man ville med en bild med de kunskaper man hade hittills, lära sig förminska, skärpa och spara den för webben. Jag valde en bild som jag tog på Vallby friluftsmuseum i höstas. Eftersom det ser ut som "förr i tiden" där så valde jag att försöka göra så att även fotot skulle se gammalt ut. Bilderna är klickbara.
Originalbild:


Behandlad bild:


Uppgift 2
Här skulle vi använda oss av Photoshops färgverktyg. Så här skrev jag i dokumentationen till bilden:
"Bilden föreställer min son Nils i ett tåg i en lekpark i Visby. Jag tycker mycket om bilden och har tänkt ända sedan i somras när den togs på hur man skulle kunna fixa till den så att hans ansikte inte skulle se så ljust och blekt ut. Den alltför röda skarpa färgen förstärkte blekheten tyckte jag. Jag ville göra bilden mer neutral, bekväm för ögat att titta på. Jag valde att inte beskära den då jag vill att man ska se att det är ett lektåg han befinner sig i."
Originalbild:


Behandlad bild:


Uppgift 3
Den här gången skulle man arbeta med att göra en bild svartvit. Så här tänkte jag: "Bilden föreställer Azur Window på ön Gozo, systerö till Malta. Färgbilden är jag i och för sig jättenöjd med, men tyckte det skulle vara kul att prova om det kunde bli snyggt i svartvitt. Kanske skulle man kunna få bilden lite mer dramatisk då? Det är i alla fall vad jag har försökt få fram; en lite mer rå och mäktig känsla än vad färgbilden visar."
Originalbild:


Behandlad bild:

2008-05-22 @ 21:57:19 HOBBY Permalink


Kommentarer
Postat av: Johanna

Är väldigt dålig på att ge kritik på bilder, tycker du är duktig :0)) Kanske skulle man ha kunnat ta bort husknuten el trädet i högra hörnet på Valbybilden?! Finns du med på fotosidan.se?

kram

2008-05-23 @ 20:32:45
URL:
http://www.lotuzthedog.se
Postat av: Soya

Wow, du är duktig!

Den sista blev ju perfekt affishmotiv :)

2008-05-23 @ 20:55:40
URL: http://abstinence.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
RSS 0.91