Mysig konversation

Jag: "Du är min bästa Nils!"
Nils: "Du är min bästa mamma!"

Coolt att han har fattat det där...!
2008-11-30 @ 20:53:22 Permalink NILS Kommentarer (2) Trackbacks ()


Från och med imorgon - mjölkproteinfritt och äggfritt för Nils igen!

Nils verkar inte må bra av att få i sig ägg och mjölkprotein, så vi har bestämt oss för att utesluta det ur hans kost igen. På torsdag ska vi till familjeläkaren och prata, jag tänker stå på mig och kräva en ordentlig utredningen den här gången. Det känns inte som vi har fått någon hjälp alls av sjukvården när det gäller allergin. Jag vet att de tester man kan göra inte är alltför tillförlitliga, men jag vill ändå få dem gjorda ifall att de visar något.
Ni som brukar besöka oss eller få påhälsning av oss, var snälla och lär er llite om hur det här är nu så att även Nils kan få t.ex. fikabröd när vi kommer på besök! Om ni är osäkra, be oss ta med eget fikabröd eller mat, för ibland var det så tråkigt när man kom hem till någon när han var ägg- och mjölkproteinfri förut, och så fanns det ingenting som han kunde äta. Här är några bra länkar med information:

http://www.allergimat.com/page.asp?id=42
http://www.allergimat.com/page.asp?id=44
http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=mat_recept_dynamic&viewid=746311
Mjölkfri.com
Läs speciellt den här sidan: http://www.mjolkfri.com/vaga-bjuda-mjolkfritt/12/istallet_for_mjolk/

Mjölk heter inte bara mjölk i innehållsförteckningarna, det kan även stå:

yoghurt, gräddfil, grädde, ost, torrmjölk, mjölkpulver, mjölkprotein, mjölkalbumin, kasein, kaseinat, vassle, vasslepulver, laktos/mjölksocker (kan finnas rester av mjölkprotein kvar).

Det enda som heter något med mjölk men som inte innehåller mjölkprotein är mjölksyra.

Fikabrödstips:
http://www.goteborgskex.se/produktinfo/allergiinformation
Klicka i "ägg" och "mjölk" för att få fram produkter som Nils kan äta!

Matlagning


Att steka i: Milda Culinesse, matolja

Istället för matlagningsgrädde: Oatly iMat


Att dricka: Oatly havredryck plus (viktigt att det är plus-varianten eftersom den är vitamin- och kalciumberikad) ellerICA Solhavre.

På smörgåsen: Milda mjölkfritt eller Carlshamn mjölkfritt, Scan leverpastej (Scan är den enda som är utan mjölkprotein!!!), kalkon, skinka etc. (men kolla alltid innehållsförteckningen, ibland finns det mjölkprotein i de mest oväntade produkter!) Tofuline Creamy Spread (ungefär som Philadelphiaost)

Glass och dessert: Oatly har en vaniljsås som är riktigt god. Vissa glassar från Oatly och Tofuline funkar bra (men som jag sagt tidigare, läs innehållsförteckningen).
 

Frukost och mellanmål: Vi har börjat prova oss fram med lite yoghurtar, en sort han gillar är Alpro Yofu vaniljNär det gäller matbröd och knäckebröd så där det sällan det innehåller mjölkprotein, så "vanligt" matbröd kan han för det mesta äta utan problem, det är värre med kaffebröd...

(Bilder från ovanstående företag)
2008-11-30 @ 19:29:31 Permalink NILS Kommentarer (2) Trackbacks ()


1:a advent

Idag har vi varit på adventsfika hos några kompisar, mysigt!
Glad första advent på er förresten!


(Bild från
Anitas bilder)
2008-11-30 @ 18:10:11 Permalink ALLMÄNT Kommentarer (0) Trackbacks ()


Bokkategori

Idag har jag lagt till en ny kategori, nämligen "Lästa böcker". Mest för min egen skull, för att föra minnesanteckningar över böcker jag läst. Så när jag läst ut en bok kommer den på ett eller annat sätt att redovisas i bloggen.

November:
  • Avhopparen - Kim Olin. Ungdomsbok utgiven av Argasso förlag
  • Hjärtat får inga rynkor - Mark Levengood
2008-11-27 @ 19:37:39 Permalink LÄSTA BÖCKER Kommentarer (0) Trackbacks ()


Favoritlåt i annan version...

Tidigare har jag ju länkat till Youtubeklippet med Lars Winnerbäck och Miss Li som sjunger Om du lämnade mig nu. Här är det två ungdomar som sjunger sin version av den. De är bara så himla söta!!!

2008-11-26 @ 21:06:58 Permalink ALLMÄNT Kommentarer (2) Trackbacks ()


Kärlek för alla! :-)

2008-11-26 @ 13:45:09 Permalink ALLMÄNT Kommentarer (0) Trackbacks ()


Jippiii!


Ikväll har jag varit på hobbyfloristkurs (mina alster får ni se imorgon när jag har fotat dem), när jag kom hem fanns min internetkompis Maria på msn och var ivrig att få prata med mig! Hon meddelade att de kommer hit till nyår! Hurraaa!!! De bor i Klippan och vi i Västerås, så det blir inte så ofta vi träffas i verkligheten, så det var en mycket trevlig nyhet!

(Bild: Sebastian R,
www.morguefile.com)
2008-11-25 @ 22:24:12 Permalink ALLMÄNT Kommentarer (0) Trackbacks ()


Syrran har utmanat mig!

Syrran har utmanat mig att gå till bildmappen i min bloggs arkiv, öppna sida nr 6 och välja bild nr 6 och berätta om den. Här har ni min bild:Bilden föreställer hus på Vallby friluftsmuseum här i Västerås. Anledningen till att jag visade bilden i min blogg var att jag använde den i en bildbehandlingskurs som jag gick i våras.

Jag utmanar:
Lina, Kirsi och Rebecca
2008-11-23 @ 13:20:02 Permalink LISTOR/TEST Kommentarer (5) Trackbacks ()


Vinn ett hemligt paket!

Hos Sandra med den trevliga bloggen och även en inredningsbutik med namnet Vit design har du just nu chansen att vinna ett hemligt paket! Jag hoppas JAG vinner det! :-)

2008-11-21 @ 12:10:00 Permalink ALLMÄNT Kommentarer (2) Trackbacks ()


Jag om 59 år??

Hon är så häftigt tycker jag, damen som är namne med min änglamormor Ruth. Här har ni en bloggande 93-åring!!!
2008-11-20 @ 21:08:29 Permalink ALLMÄNT Kommentarer (1) Trackbacks ()


Dikt av Tommy Thuresson

Ja vem är Tommy Thuressson då kanske du undrar? Det vet jag inte, jag vet bara att när jag var på Växhuset igår för att lyssna på en föreläsning som facket ordnade läste jag en dikt som fanns skriven/målad på en tavla/vägg i byggnaden. Dikten var enkel men så vacker, den fastnade hos mig. Idag letade jag reda på den på nätet. Jag vill dela med mig av den, så här är den:

Höst

jag plockar upp
stjärnorna ur
rännstenen

och gör ett
gult halsband
till dig

så du hittar
vägen i mörkret
2008-11-20 @ 20:36:22 Permalink ALLMÄNT Kommentarer (0) Trackbacks ()


Zinkhus!

Jag har sett dem flera gånger nu, både i butik och på många bloggar, de mysiga zinkhusen. Nu har man chans att vinna ett hos butiken Flitiga Fredrika!

2008-11-20 @ 10:11:46 Permalink INREDNING Kommentarer (0) Trackbacks ()


Sagostunden
Varje kväll läser vi sagor för Nils, jag brukar läsa ett par böcker som han får välja. För snart två veckor sedan kom boken Herr Pinnemans äventyr i ett paket från Barnens bokklubb. Den vill Nils höra varje kväll! Det är en fin berättelse om en pinne som är familjefar med fru och tre barn, men som råkar ut för en hel massa äventyr och längtar och undrar om han någonsin ska komma hem till sin familj igen. Han används bland annat som arm till en snögubbe, för att vinna ett race i en å och blir en flaggstång i ett sandslott. Till slut kommer hjälp från oväntat håll! Vem som hjälper honom, ja det får du veta om du läser boken!

(Bild: www.alfabeta.se)
2008-11-17 @ 18:39:25 Permalink NILS Kommentarer (3) Trackbacks ()


Nils favoritklipp på Youtube!

Jag vet inte varför, men min son har fastnat för svetsning! Han är fascinerad av svetsskärmar och själva svetsningen. Vi hittade ett kort klipp på Youtube där en kille svetsar. Det tittar Nils på, flera gånger på raken helst och gärna varje dag. En gång när vi lämnat datorn med klippet kvar framme hade han satt sig här på stolen och satt igång det alldeles själv! Tänk vad han kan den lille plutten - styra musen och pricka rätt på den där lilla playknappen och klicka! Helt otroligt!

2008-11-17 @ 16:20:37 Permalink NILS Kommentarer (0) Trackbacks ()


En liten nyfiken kille...

Jag har börjat slå in julklappar här hemma, och de ligger lite här och var i arbets-/lekrummet. Nils lägger handen på varenda paket och frågar:

Det betyder översatt till vuxensvenska "Vem ska få den?" Han är sååå nyfiken! Han undrar också om inte något av paketen är hans, men då talar jag om att hans paket finns hos jultomten!
2008-11-17 @ 16:15:51 Permalink NILS Kommentarer (1) Trackbacks ()


Äntligen! Soffan är såld!!!

Nu har vi blivit av med eländet! Soffgruppen och bordet är sålda till en glad herre, pengarna vi fick betalar nästan en fjärdedel av den nya soffan.

2008-11-13 @ 16:10:36 Permalink INREDNING Kommentarer (6) Trackbacks ()


Inga tapeter!

Nu har jag rivit ner alla tapeter i vardagsrummet. Nu ska vi bara hitta nya att sätta upp istället, lättare sagt än gjort! Jag har surfat runt på de kända tapetföretagens hemsidor men inte hittat någonting som jag gillar särskilt mycket. Suck.
2008-11-09 @ 18:58:38 Permalink INREDNING Kommentarer (2) Trackbacks ()


Villhavillhavillha!

Om någon ska handla på Jotex inom en snar framtid så önskar jag mig dessa i julklapp! Och då menar jag EXAKT dessa, inga andra som eventuellt liknar dem.

2008-11-08 @ 22:37:29 Permalink SHOPPING Kommentarer (2) Trackbacks ()


Vackert

2008-11-07 @ 22:14:26 Permalink BLANDAT Kommentarer (2) Trackbacks ()


Clas Ohlson - reklamation på väg!!!

På mors dag förra året fick jag en efterlängtad lamineringsmaskin. Idag när jag använde den kom det inte ut något laminerat papper. Det kom - INGENTING! Papper + plast måste alltså vara kvar därinne i lamineringsapparaten. Jag trodde först att jag hade blivit helt tokig - att jag faktiskt inbillat mig att jag fört in papper+plast för laminering i maskinen. Därför körde jag in ännu ett papper+plast för laminering, som såklart fastnade efter halva vägen då det troligtvis är en sörja av smält plast därinne. ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ vad irriterande!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Till saken hör att jag var på stan senast igår med en reklamation, ett par skor som gått upp i limningen och fått fula sprickor i skinnet. Jag hoppas att Clas Ohlsons personal kommer att behandla mig lika väl och vänligt som tjejen på Wedins gjorde. Jag fick pengarna tillbaka direkt utan problem (skorna köpte i februari i år). Fy vad tråkigt det är att saker går sönder och/eller inte fungerar som de ska! Morr!

2008-11-02 @ 11:22:22 Permalink SHOPPING Kommentarer (1) Trackbacks ()


RSS 0.91