Klart grabben ska ha en spis!

Varje dag när jag kommit och hämtat Nils på den nya förskolan har han stått i lekkökshörnan och "lagat mat". Han grejar med stekpannor, fisk, ägg, kött och man ska smaka och smacka. Jag kände idag att jag vill att han ska ha en spis att leka med hemma också. Mannen tycker det är lite onödigt, Nils har ju en på förskolan och det räcker tycker han. Det tycker INTE jag! Jag kollade Blocket när jag kom hem och hittade bara en leksaksspis i Västmanland. Den var i modell större eftersom det var den varianten med vask så den kändes lite stor. Ja, vad gör man? Bra kvinna reder sig själv! tänkte jag och gick upp på vinden och hämtade en flyttkartong. Vad jag gjorde med den? Ja, resultatet finns på bilden här nedan. Den är inte vacker, men jag tror att den kommer att duga alldeles utmärkt att leka med. Nils har inte sett den än, så nytillverkad är den!
2008-08-29 @ 18:14:22 Permalink PYSSEL Kommentarer (3) Trackbacks ()


Allt går att sälja med mördande reklam...

Måste bara tipsa om den här roliga Blocketannonsen:
http://www.blocket.se/vi/17507094.htm?ca=23_3_s
2008-08-25 @ 20:13:03 Permalink ALLMÄNT Kommentarer (4) Trackbacks ()


Ramlade in på Designtorget idag...

...och den här shoppingkassen fick följa med mig hem:

Beskrivning från
Designtorget.se:
"Stark, smart och snygg kasse som du ska använda i stället för plastpåsar. Den är så lätt och liten att du får plats med den i minsta handväskan. Finns i flera färger och mönster. Tvättas för hand, tillverkad i 100% polyester och klarar upp till 20 kg."
Jag börjar nog bli gammal tror jag....det är lite tantvarning att ha en sån här kasse i handväskan faktiskt, jag vet! Svärmor har det, behöver jag säga mer?!? Men det är ju bara sååååå fiffigt! Och dessutom miljövänligt! Så det så!

(Bild lånad från: http://envirosax.com/)
2008-08-25 @ 20:05:57 Permalink SHOPPING Kommentarer (1) Trackbacks ()


Måste ju flytta med räknaren! :-)

2008-08-24 @ 19:35:54 Permalink ALLMÄNT Kommentarer (0) Trackbacks ()


Me & I

Idag hade jag Me & I party här hemma. En tjej som heter Åsa kom och visade höstens fina kollektion för mig och ett gäng andra förväntansfulla mammor. En del hade barn med sig så Claes fick agera "manny (nanny)" och hade ett litet dagis i lekrummet, det gick alldeles utmärkt! Vi mammor fick en trevlig visning av de härliga kläderna och som vanligt var det supersvårt att bestämma sig. Till slut blev det två tröjor till Nils ( monstertruck och trafik) och en klänning (blommor och prickar) till mig själv.(Bilder lånade från www.meandi.se)
2008-08-24 @ 19:33:53 Permalink SHOPPING Kommentarer (2) Trackbacks ()


Senaste inköpet

Igår hämtades jag av man och son när jag kämpat mig igenom en vecka på jobbet. Vi åkte till EM (Europamöber) för att titta på deras soffutbud. Vi blev intresserade av den byggbara soffserien Dialog, men hur ska vi bygga? Ni som vet hur vårt vardagsrum ser ut, kom gärna med förslag! Vi vill inte ha 2+3 eller 3+1+1 utan någon slags ihopbyggd typ med många sittplatser. På vägen ut hittade jag en fin löpare i vit filt som vi köpte (och Nils hittade en gratiskaramell).

2008-08-16 @ 21:22:53 Permalink SHOPPING Kommentarer (5) Trackbacks ()


Tänk om jag hade en liten liten apa...

2008-08-16 @ 21:18:33 Permalink DIGISCRAP Kommentarer (0) Trackbacks ()


Litterär utmaning!Hittade en rolig lista/utmaning som passar mig rätt bra tycker jag, jag snodde den hos
Heja Abbe, en blogg jag varmt rekommenderar för övrigt. Ett inlägg där som knappast lämnar någon oberörd är det här.

Så, nu är det dags för listan som går i litteraturens tecken! Det är egentligen en utmaning, men eftersom ingen utmanat mig gör jag det själv. De personer som jag utmanar finns i slutet av detta inlägg, så läs noga!

Vilken bok läste du senast?
Tusen strålande solar av Khaled Hosseini

Vilken/vilka böcker läser du just nu?
Inte ens det förflutna (av Anna Jansson), Småbarnshandboken (av Lotta och Joachim Stokstad) och Det andra målet (en novellsamling av skådespelaren Jonas Karlsson).

Är det övervägande kvinnliga eller manliga författare i din bokhylla?

Det har jag faktiskt aldrig tänkt på, så jag vet inte. Antar att det nog är manliga...jag får ta och kolla upp det någon dag när jag inte har något bättre för mig (läs: aldrig)

När du läser en bok, räknar du ner hur många sidor som är kvar eller tänker du "nu har jag en fjärdedel", "en tredjedel", "hurra hälften" kvar o.s.v.?
Det beror lite på om jag tycker boken är väldigt bra, ok eller bara halvbra och om det är en skönlitterär bok, studielitteratur eller annat.

Hur väljer du vilka böcker du vill läsa?
Jag hittar boktips överallt; i bloggar, tidningar, på nätet, på jobbet, genom vänner och kollegor.

När blir en bok för lång?
När det bara mal på och ingenting intressant händer som för handlingen framåt.

Läser du lika gärna på engelska som på svenska?
Det går ju så mycket fortare att läsa på svenska, men jag läser gärna på engelska också. Bra underhåll av språket för mig som är lärare. De tre senaste böckerna om Harry Potter har jag läst på engelska, och tycker att det gav mig en annorlunda och bättre läsupplevelse än de svenska översättningarna gjort.

Kan du lämna en bok som du tycker är tråkig/vilken bok lämnade du senast?
Det är ytterst sällan jag släpper en bok, de gånger jag har gjort det går att räkna på ena handens fingrar, men jag kan nämna två här som jag inte läste färdigt: Förtärande kärlek av Slavenka Draculik (fast det var mååånga år sedan, en mycket konstig och skruvad bok!) och nyligen skulle jag läsa några kapitel ur kursboken Seendets språk (av Hasse Hansson, Sten-Gösta Karsson och Gert Z Nordström), en oerhört tråkig bok!

Vilken genre är överrepresenterad i din bokhylla/lånar du oftast?

Det finns nog ingen genre som är överrepresenterad, läser ganska varierat och mycket humörsrelaterat. Som de flesta andra har jag väl perioder då jag läser en viss typ av böcker.

Rekommendera 5 författare:
Maya Angelou, Karin Brunk Holmqvist, Anna Jansson, Linda Olsson och Christian Jacq.


Jag utmanar Rebecca, Kirsi, Jill , Sara och så en person vars blogg jag följer men som jag inte känner (Vågar jag utmana henne? Ja, jag testar och ser vad som händer!) - Språkmakargatan!
2008-08-16 @ 20:28:35 Permalink LISTOR/TEST Kommentarer (2) Trackbacks ()


Buzzscout!Idag har jag blivit
Buzzscout! Är sedan ett tag redan medlem i Buzzador och Buzzscout går ut på samma sak, att man får testa produkter och tjänster gratis och sedan tala om vad man tycker om dem. Väldigt roligt och trevligt tycker jag!

Så här beskrivs Buzzscout på deras hemsida:
"Varför ska man bli en BuzzScout? Genom att registrera dig hos BuzzScout får du prova nya produkter och tjänster helt gratis! Produkterna kan vara i stort sett vilka som helst, ex. mat, kläder, tidingar, skönhetsprodukter mm. Man pratar om produkterna med sina vänner, bekanta, kollegor osv. Du säljer inte produkterna utan du får ha din helt egen åsikt om dem, vi uppmuntrar dig att ha det!"
2008-08-16 @ 13:04:00 Permalink ALLMÄNT Kommentarer (0) Trackbacks ()


Mammahjärtat smälter...

Igår blev jag hämtad efter jobbet av make och son. När jag satt mig i baksätet bredvid Nils (2 år) tittade han leende på mig och sa "Hej lilla gubben mamma!" Kan man annat än smälta och känna att man är älskad av sin lilla son?(Bild från www.morguefile.com)

2008-08-15 @ 07:43:48 Permalink NILS Kommentarer (3) Trackbacks ()


Vår lilla groda!

2008-08-11 @ 21:54:12 Permalink DIGISCRAP Kommentarer (3) Trackbacks ()


Snart! Längtar!

2008-08-11 @ 21:39:06 Permalink ALLMÄNT Kommentarer (1) Trackbacks ()


Hurra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Jag vann en tävling på
Barnsemester.se, så nu ska jag få surfa in på Personlig almanacka och bestämma hur min alldeles egna och personligt utformade almanacka ska se ut! Hurra!!! Jag har kikat på dem mååånga gånger men tyckt att det är för dyra, men nu ska jag alltså få en alldeles gratis! Jippi!

(Bild lånad från personligalmanacka.se)
2008-08-05 @ 18:32:28 Permalink ALLMÄNT Kommentarer (3) Trackbacks ()


Det ser ut som han önskar sig något tycker jag!

2008-08-01 @ 22:19:27 Permalink DIGISCRAP Kommentarer (1) Trackbacks ()


RSS 0.91