Klippan + barn i bil - hur roar man dem på långresor?

Nästa vecka ska vi åka till Skåne, närmare bestämt till våra kompisar Maria och Andreas i Klippan. Jag lärde känna Maria på sajten Familjeliv för några år sedan nu, det började med att vi hade hobbyn digital scrapbooking gemensamt. Det har vi fortfarande men vi upptäckte också att vi har likvärdiga tankar, funderingar och värderingar om annat här i livet. Vi började chatta på msn och har numera nästan daglig kontakt på det sättet. Förra året bestämde vi oss för att det var dags att träffas på riktigt, det var ganska nervöst eftersom vi inte ens hade pratat i telefon med varandra! Klippanfamiljen kom och hälsade på oss i Västerås, och vi har varit hos dem en gång också. På torsdag nästa vecka bär det av söderut igen, ska bli jätteroligt! Det enda som känns jobbigt är förstås den långa bilresan. Nu är Nils så pass stor att han nog blir uttråkad, därför ringde jag syrran (som jobbar på Expert stormarknad) och hörde efter vad de hade för bärbara DVD-spelare. Vi bestämde oss för en väldigt enkel och billig variant, det behöver inte vara så fasligt avancerat och dyrt när en 2-åring ska kolla på "Babbis" (Teletubbies) och Pingu i bilen! Någon som har andra tips om vad man kan sysselsätta den lilla knodden med?!?


Bild: www.ellos.se
2008-06-23 @ 12:48:44 Permalink ALLMÄNT Kommentarer (3) Trackbacks ()


Blocketfynd!

Vi har ju funderat på att köpa en trehjuling till Nils, och igår surfade jag runt på Blocket för att se om det fanns något av intresse där. Hittade en lämplig som kostade 100 kr och mailade säljaren. Fick svar att den fanns kvar, så i förmiddags ringde jag och sa att vi ville komma och titta på den. Kl. 11 kom jag och Nils till säljaren (som till och med bodde på rätt sida stan, Önsta Gryta). Nils satte sig överlycklig på trehjulingen och sparkade sig ända till parkeringen där han blev förtvivlad när jag sa att han måste kliva av så att vi kunde åka hem. När han såg att jag stoppade in cykeln i bakluckan blev han glad igen och vi åkte hem. Vilket fynd!
2008-06-20 @ 13:24:38 Permalink SHOPPING Kommentarer (2) Trackbacks ()


Semesterkänslor, i alla fall för den del på jobbet

Igår hade vi vår sista gemensamma arbetsdag för terminen på jobbet. På förmiddagen gick vi igenom hur första veckan ska se ut och vilka aktiviteter som redan nu finns i kalendariet. Innan vi åt lunch fick vi varsin sommarpresent av chefen. Han höll en liten bokauktion! Han höll upp böcker, sa några ord om dem och den som först hojtade till fick boken. Jag valde "Mig äger ingen" av Åsa Linderborg, som jag faktiskt hade tänkt införskaffa inom en snar framtid. Det är en barndomsskildring som handlar om Åsa och hennes pappa, handlingen utspelar sig i Västerås (där jag bor, kan jag berätta för er som läser och kanske inte känner mig). Jag har läst ungefär 60 sidor, så än kan jag inte uttala mig om den, men den har fått mycket fin kritik har jag sett. Jag ÄLSKAR att få bokpresenter kan jag tillägga!!!











En till trevlig "present" fick vi också, vi blev bjudna på lunch på restaurang
Real nere vid hamnen. Jättesmarrig salladsbuffé först och till varmrätt valde jag laxspett och potatisgratäng. När vi kom tillbaka till jobbet droppade folk av rätt snabbt, flera av kollegorna har nu gått på semester, en del jobbar en vecka till. Jag jobbar nästa vecka, tar sen semester i två veckor för att sedan börja jobba igen med sommarkursen "Datorer och data från grunden" som jag ska läsa på distans på Mitthögskolan Härnösand.
2008-06-20 @ 13:19:44 Permalink ALLMÄNT Kommentarer (1) Trackbacks ()


Jag har blivit utmanad!

Jag har blivit utmanad av syrran Sara!

Jag ska svara på fem frågor om mig själv och sedan skicka den vidare till fem andra bloggare.

Regler: Svara på frågorna om dig själv.
I slutet av inlägget ger du den vidare till 5 andra bloggare.
Och sedan skriver du en kommentar hos deras bloggar att de har en utmaning att hämta.


1. Vad gjorde du för tio år sedan?

Jag läste Spanska A på Mälardalens högskolan och lärde känna en tjej från Uppsala som hette Heidi. Jag minns att vi pluggade till en tenta en halv natt och delade på en miniflaska Rioja innan vi somnade. Tyvärr har vi tappat kontakten.

2. Vilka fem saker finns på att göra listan idag?
* Börja på en distanssommarkurs på Mitthögskolan (Datorer och data från grunden 7,5 hp)
* Duscha Nils
* Prata med Ulrika
* Scrappa en framsida till min kalender
* Äta en glass


3. Godis jag gillar:

Choklaaaaaaaaaaaaaad! En favorit är lösgodiset "Lys melk"

4. Vad skulle jag göra om jag blev miljardär?

Betala av alla lån, köpa en egen bil, renovera badrummet, ge bort en del till välgörande ändamål......ja skulle jag skriva allt jag skulle göra skulle jag få sitta här länge, och det har jag varken tid eller lust med.

5. Städer/orter som jag bott i?

Örebro, Gustafs, Borlänge, Västerås

Jag utmanar:
Rebecca och Kirsi. Törs inte utmana fler eftersom jag inte känner fler bloggare jag tycker att jag kan tvinga på en utmaning!

2008-06-18 @ 20:36:42 Permalink LISTOR/TEST Kommentarer (1) Trackbacks ()


Skolavslutning

Idag har det varit tal, stipendieutdeldning, betygsutdelning, Den blomstertid nu kommer och tårta! Kollegorna som släppte iväg sina niondeklassare som de varit handledare åt i två år tyckte nog att det var både jobbigt och skönt på en och samma gång. Själv vet jag ju att mina åttor kommer tillbaka i höst som nior + att jag ska få bli handledare åt ännu en ny elev. Nu ska det i alla fall bli skönt att ha lite elevfritt arbete. På skolan där jag jobbar har vi ju något så ovanligt som "vanlig" semestertjänst, så något sommarlov har vi inte, utan får ta semester när vi vill som "vanligt" folk! Jag ska läsa en sommarkurs på distans så semestern får vänta till sent i sommar för mig.
Jag fick faktiskt ett par presenter av två av mina gulliga elever; en rosa gerbera och en fin Mine skål! Man blir så himla glad!!!


Bild: www.kostaboda.se
2008-06-12 @ 19:12:36 Permalink ALLMÄNT Kommentarer (3) Trackbacks ()


Gröna Lund

Utflykten till Gröna Lund igår var lyckad. Alla elever skötte sig jättebra, vädret var fint och alla verkade ha roligt. Rebecca lurade mig att åka Vikingaskeppet - det skulle jag INTE ha gjort. Efter att ha suttit på en bänk i närmare en timme och pustat av illamående blev jag tvungen att gå och prata i porslinsluren lite. Efter det blev det mycket bättre som tur var!
Jag spelade 50 kr på två serier nummer på ett Pinguhjul, tänkte att jag skulle vinna en Pingu till Nils, men hjulet stannade TVÅ nummer ifrån vinst! Besvikelsen var stor! När vi senare satt och vilade oss gick ett killgäng förbi med saker de vunnit, min kollega frågade då om Pingu var till salu. Vi diskuterade ett pris men kom inte fram till något som båda parter var nöjda med och de gick vidare. Men, en liten stund senare kom de tillbaka och fick då en slant och jag fick en Pingu! Hurra!
När jag kom hem och gav den till Nils var glädjen stor! Han älskar att titta på Pingu på film, och nu kom Pingu hem till honom! Han bar omkring honom, satte honom på golvet mitt emot sig själv och sa gång på gång "Hej Pingu!" Pingu skulle sitta bredvid honom i soffan och när det var läggdags skulle Pingu sova med Nils i sängen! När vi kom hem idag la han Pingu på köksgolvet och sa att han skulle sova där. Nyss var han ut i köket och sa "Pingu! Vakna"! Och nu sitter de i soffan tillsammans och tittar på Byggare Bob!

2008-06-10 @ 18:29:56 Permalink ALLMÄNT Kommentarer (3) Trackbacks ()


Söta Sara!

Syrran skickade några bilder som togs idag i det vackra vädret. Jag lekte lite med en av dem och så här blev resultatet:

2008-06-06 @ 22:50:31 Permalink ALLMÄNT Kommentarer (4) Trackbacks ()


Födelsedagsscrap

2008-06-05 @ 22:15:29 Permalink DIGISCRAP Kommentarer (1) Trackbacks ()


Grattis på 2-årsdagen Nils

Just idag skulle vi ha en alldeles fantastiskt rolig dag! Först skulle vi ha åkt med alla dagiskompisar och fröknar till Parken Zoo i Eskilstuna och tittat på alla djur och kanske till och med åkt karusell. Efter det skulle vi åka vidare till Örebro för att fira din mosters student. Det blir inte så, för sedan i söndags har du haft feber, hosta och snuva - riktigt envis sjukdom det här. I eftermiddag åker vi till läkaren för att kolla upp så det inte är något mer än en vanlig förkylning, bara för att vara på den säkra sidan. Du firar din födelsedag liggandes på soffan, du dricker saft men vill inte äta något och det enda du vill göra är att titta på "Babbis" (=Teletubbies). Hoppas du blir frisk till helgen så vi kan fira då istället!
2008-06-05 @ 13:22:13 Permalink NILS Kommentarer (2) Trackbacks ()


Ännu en Egyptenscrap


(klickbar bild)
2008-06-02 @ 20:41:18 Permalink DIGISCRAP Kommentarer (0) Trackbacks ()


Blivande artist?

2008-06-02 @ 10:45:24 Permalink NILS Kommentarer (3) Trackbacks ()


Tååårtan

Kan ni gissa vad det här är? "En tårta" svarar ni så klart. Japp, det är en tårta, men inte vilken tårta som helst, utan en ägg- och mjölkproteinfri tårta! Det GÅR faktiskt att göra en sån, jag provade igår. Jag bakade en tårtbotten utan ägg (innehållandes banan bland annat) häromdagen, och vaniljkräm gjordes av Rapsy Frutty-pulver. Grädden är sojabaserad och kan vispas så den åtminstone blir lite fluffig och krämig. Nils är sjuk så han ville inte ens smaka, men jag och Claes provade och den var faktiskt helt ok.Tårtbotten var väldigt stabbig, men smaken var det inget fel på. Jag har inte bestämt mig än för om jag ska göra sån tårta tills på söndag eftersom Nils ändå är mer intresserad av kakor och bullar, vi får se!

2008-06-02 @ 10:44:40 Permalink ALLMÄNT Kommentarer (0) Trackbacks ()


Shoppinghelg!

Nu är det söndag och den lilla systern har åkt hem till Borlänge. Igår var vi som jag skrev tidigare i Hallstahammar och besökte Åsby trädgård. Där köpte syrran en stor fin tavla till ett litet fint pris. Själv köpte jag min efterlängtade förvaring från Bruka design som jag trånat efter bra länge nu; två väggfack i zink som ska sitta på väggen i arbetsrummet. På hemvägen stannade vi vid Erikslund och dök in på Biltema en snabbis. Där inköptes en pool med tak som lillaste Nils ska få i födelsedagspresent av sin farmor och farfar:


På kvällen gjorde jag pizza och så drack vi lite vin och åt en hel del godis. Tittade på filmen "Jakten på lycka" med Will Smith som ensamstående far. Vilken misär!

Idag när vi vaknade och tog upp Nils kändes han varm, och när vi tog tempen visade den 40 grader. Snuva, ont i halsen, hosta och en spya tillkom också. Jag och Emelie åkte till Västerås nyaste inredningsaffär
Nordik där jag hittade studentpresenter till en annan av mina systrar, Karolina, som INTE är syster med systern jag var och handlade med. Nu blev ni förvirrade, eller hur?!? *haha*. Efter det gick vi en sväng på IKEA, där jag köpte några få saker, bland annat ett nytt sängbord till gästrummet. Fint va?

Vi stannade på pizzeria Toscana på hemvägen och köpte med oss skinkrulle resp. kycklingrulle = MUMS!!! Nu sitter Claes och Nils och tittar på fotboll och jag ska försöka fortsätta med min bildbehandlingsuppgift.

(bilder från www.biltema.se och www.ikea.se)
2008-06-01 @ 16:09:04 Permalink SHOPPING Kommentarer (1) Trackbacks ()


RSS 0.91