Äntligen helg!

Det här artar sig till att bli en riktig höjdarhelg! Igår var vi hos goda vänner och fick en massa god mat och trevligt sällskap, idag har jag fått en "egentidstund" här vid datorn; maken och sonen är ute på cykeltur. Jag ska försöka greja lite med min examinationsuppgift så den blir klar till nästa helg. Någon gång under förmiddagen kommer lillasyster Emelie - längtar! Vi ska åka till Åsby och shoppa, fika och mysa. Här är några gamla bilder därifrån:
2008-05-31 @ 09:42:35 Permalink ALLMÄNT Kommentarer (1) Trackbacks ()


Sängångest! (hm...ett ord jag aldrig använt förut...spännande!)

Jag och Claes har börjat prata lite om det här med säng till Nils. En del av er vet ju att han har två sängar i sitt rum redan. Dels är det spjälsängen som han fortfarande sover i (som vi lånat av en kompis), och så den fina gamla växasängen som vi köpte på Blocket och som jag kämpade så med att slipa och måla för att få den fin. Köpte en ny måttbeställd madrass till den för 500 kr också. Nu när Nils har har provat att ligga i den flera gånger har vi insett något tråkigt - sängen är alldeles för smal för att vara bekväm att sova i för honom! *snyft* Ska nog försöka sälja den på Blocket...*snyft igen*
Det får nog bli en resårbotten med låga fötter och hemgjord gavel istället när det är dags att lämna spjälsängen. Helst skulle vi nog vilja köpa en 120 cm, men jag misstänker att det kan bli lite väl trångt i rummet då. Det vore ju mysigt att ha en så pass bred säng så man kunde ligga bredvid och läsa...vi får se hur vi gör. Jag ska nog i alla fall ta och besöka Åhléns någon dag för att se om de fortfarande har kvar tyget jag gjorde en tavla av, vill göra sänggavel av samma.


(bild från
www.millan.net)
2008-05-29 @ 10:39:13 Permalink ALLMÄNT Kommentarer (1) Trackbacks ()


Just ja...mors dag i söndags!

Alltså, min son är ju bara alldeles fantastiskt duktig! Fast han bara är (snart) 2 år visste han preciiis vad mamma önskade sig till mors dag. Här ska bakas!(Bild lånad från http://www.nok.se)
2008-05-28 @ 19:52:10 Permalink ALLMÄNT Kommentarer (1) Trackbacks ()


Vi ses i Nangijala...


Äntligen är helgen över, den som man gått och väntat på men inte sett fram emot. Den 30 april dog min lillasysters sambo i en mc-olycka, igår begravdes han. Samtidigt som det var tungt och ledsamt var det ändå skönt att få ta avsked, närmare 100 nära, kära och vänner hade samlats. Ceremonin var lugn och fin, vi fick lyssna på musik han tyckte om, och när vi kom ut ur kyrkan sken solen som för att tala om att allt kommer att ordna sig. Jag tror att Göran sitter på sin snöskoter någonstans och vakar över syrran...
Det finns en dikt som lästes i samband med min mormors begravning för många år sedan, den vill jag dela med mig av idag. Den är skriven av Henry Scott Holland, och ger mig lite tröst när jag är ledsen.

Döden betyder ingenting
Döden betyder ingenting.
Jag har bara dragit mig tillbaka
till ett annat rum.
Jag är jag och du är du.
Allt det vi var för varandra, det är vi fortfarande.
Nämn mig vid mitt vanliga, familjära namn,
tala till mig på samma sätt som du alltid brukade .
Ändra inte ditt tonfall.
Håll sorgen borta från din röst.
Skratta tillsammans med mig
som vi alltid brukade skratta
åt vardagens småting.
Var med mig,
le med mig,
tänk på mig,
be för mig .
Låt mitt namn fortsätta vara
en del av din vardag.
Livet betyder detsamma.
Ingenting har skett som förändrar det.
Livet går vidare för att det måste gå vidare.
Döden är ju ändå bara ett tillfälligt avbrott i vår gemenskap.
Varför skulle du sluta att tänka på mig,
för att du inte längre kan se mig?
Jag väntar på dig,
för en kort stund,
alldeles i närheten .
Allt är bra.

/Henry Scott Holland

Bild tagen av Cheryl Rankin, hittat på www.morguefile.com
2008-05-25 @ 19:07:03 Permalink ALLMÄNT Kommentarer (2) Trackbacks ()


Lite nostalgi...

Hittade ett test som skulle tala om vem i Mupparna man är :-)

You Are Rowlf the Dog
Mellow and serious, you enjoy time alone cultivating your talents.
You're a cool dog, and you always present a relaxed vibe.
A talented pianist, you can play almost anything - especially songs by Beethoven.
"My bark is worse than my bite, and my piano playing beats 'em both."
The Muppet Personality Test
2008-05-23 @ 20:04:45 Permalink ALLMÄNT Kommentarer (4) Trackbacks ()


Mina inlämningsuppgifter i kursen Digital bildbehandling

Uppgift 1
Den första uppgiften gick i princip ut på att man skulle göra vad man ville med en bild med de kunskaper man hade hittills, lära sig förminska, skärpa och spara den för webben. Jag valde en bild som jag tog på Vallby friluftsmuseum i höstas. Eftersom det ser ut som "förr i tiden" där så valde jag att försöka göra så att även fotot skulle se gammalt ut. Bilderna är klickbara.
Originalbild:


Behandlad bild:


Uppgift 2
Här skulle vi använda oss av Photoshops färgverktyg. Så här skrev jag i dokumentationen till bilden:
"Bilden föreställer min son Nils i ett tåg i en lekpark i Visby. Jag tycker mycket om bilden och har tänkt ända sedan i somras när den togs på hur man skulle kunna fixa till den så att hans ansikte inte skulle se så ljust och blekt ut. Den alltför röda skarpa färgen förstärkte blekheten tyckte jag. Jag ville göra bilden mer neutral, bekväm för ögat att titta på. Jag valde att inte beskära den då jag vill att man ska se att det är ett lektåg han befinner sig i."
Originalbild:


Behandlad bild:


Uppgift 3
Den här gången skulle man arbeta med att göra en bild svartvit. Så här tänkte jag: "Bilden föreställer Azur Window på ön Gozo, systerö till Malta. Färgbilden är jag i och för sig jättenöjd med, men tyckte det skulle vara kul att prova om det kunde bli snyggt i svartvitt. Kanske skulle man kunna få bilden lite mer dramatisk då? Det är i alla fall vad jag har försökt få fram; en lite mer rå och mäktig känsla än vad färgbilden visar."
Originalbild:


Behandlad bild:

2008-05-22 @ 21:57:19 Permalink HOBBY Kommentarer (2) Trackbacks ()


Trött idag

Jobbet var väl ok, både personal och elever längtar nog efter sommarlovet. Jag håller på och scannar bilder för att kunna göra examinationsuppgiften i min kurs Digital bildbehandling. Jag ska ge mig på att restaurera några gamla foton från mormor och morfars album som mamma hade hemma. Kursen har varit jättekul och lärorik och jag kan varmt rekommendera den. Den går helt på distans och man undervisas med filmer som man tittar på via Internet. Mattias som leder kursen är riktigt behaglig att lyssna på och duktig på att förklara så man förstår. Här finns lite info om kursen: Digital bildbehandling 7,5 hp vid högskolan i Jönköping. Ni får kanske se resultaten av min slutuppgift här i bloggen senare. När jag får tid kan jag lägga ut bilderna som jag redan gjort till de andra inlämningsuppgifterna.
2008-05-22 @ 21:42:37 Permalink ALLMÄNT Kommentarer (0) Trackbacks ()


Sommar + tisdagar = gräsänka

Jaha, då har tennissäsongen dragit igång utomhus för mannen. De är några stycken karlar som springer runt och slår på bollar ett par timmar på tisdagkvällarna. Det är ju roligt för C, men tråkigt för mig och N. De spelar nämligen mellan kl. 17-19, väldigt dum tid tycker jag. Jag provade att spela en gång för länge sen när C jobbade i Qatar tror jag det var...det gick INTE bra alls, tennis är en svår sport.
Jag lagade Chili con Carne till kvällsmat, men fastän N gillar både ris och köttfärs åt han bar några skedar och vägrade sen helt. Det blev ett par skivor Falu rågrut istället, huvudsaken är att han fick något i magen i alla fall. Nu tittar han på Teletubbies en stund innan det är läggdags.


(bild från www.millan.net)
2008-05-20 @ 18:39:37 Permalink ALLMÄNT Kommentarer (1) Trackbacks ()


Tjohooo!

I vårt vardagsrum finns det fönster. Mååånga fönster! När solen ligger på framåt eftermiddag och kväll blir det varmt. Väldigt varmt! Nu ska det bli svalare, vi har nämligen blivit med markis! På långsidan av huset där solen bränner på ordenligt finns numera en markis från Bennströms. Vi hade en himla tur, för de hade fortfarande tyg kvar i sortimentet som var likadant som det vi har i markiserna på övervåningen. Vardagsrumsmarkisen är dessutom motordriven, så jag har stått med fjärrkontrollen i näven och kört upp och ner, och upp och ner, och upp.......Najs!!!


 
2008-05-19 @ 21:43:02 Permalink ALLMÄNT Kommentarer (3) Trackbacks ()


Musikalbesöket den 10 maj

Förra helgen var vi ju på musikal hela familjen. Claes hade fått tag på gratisbiljetter genom......var det facket tro? Hur som helst var det jättekul!


(klickbar bild)
2008-05-19 @ 08:42:05 Permalink ALLMÄNT Kommentarer (1) Trackbacks ()


Shopping, fast ganska tråkig sådan...

I förmiddags begav vi oss till Erikslund för att shoppa lite. C skulle köpa virke till altangolvet och jag och N tänkte passa på och besöka Nisses under tiden. Besvikelsen var stor när vi kom dit och jag upptäckte att Nisses inte öppnar förrän kl. 11 på söndagar, vi fick gå omkring på Bauhaus istället. Medan C lastade på brädor på en släpvagn hittade jag och N en soffa för en billig peng på trädgårdsavdelningen. Vi har ju pratat om att vi skulle ha en soffa i den delen av trädgården där gungor och sandlåda ska vara så vi vuxna har någonstans att sitta när vi håller N sällskap. Vi fick i alla fall med oss en hel hög brädor hem, så nu kan C äntligen bygga färdigt altangolvet!

(bild lånad från www.bauhaus.se)
2008-05-18 @ 13:44:16 Permalink SHOPPING Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hjääälp!!!

Men vad är det för elände som har hänt i menyn till höger?!? Punktlistor??? Var kom de ifrån? Hur får jag bort dem? Hjäääääääääälp!!!
2008-05-17 @ 22:16:35 Permalink ALLMÄNT Kommentarer (0) Trackbacks ()


Det pajade...

Idag skulle jag få besök av en fd kollega, hade sett fram emot det en hel del. Hon skulle cykla om det var uppehåll och åka buss om det regnade (och sedan bli hemskjutsad av mig). Vi har städat hela förmiddagen nästan, och jag har gjort en rabarberpaj dagen till ära. För en stund sedan kom det ett sms; hon kommer inte. Blä vad tråkigt! Känns lite snopet när man har stått och bakat och grejat. Vi får väl njuta av pajen själva då, eller kanske bjuda någon annan som knatar förbi här ute på gatan i regnet.

2008-05-17 @ 13:17:32 Permalink ALLMÄNT Kommentarer (0) Trackbacks ()


Svart katt, vit katt

Nu har jag och C tittat på filmen Svart katt, vit katt. Vilken himla galet knasig film!!! Har aldrig sett något liknande förut! Första halvtimmen var jag oerhört skeptisk, men tänkte att man måste se klart den när man väl har börjat...sen fastnade vi i den och ja...vad ska jag säga...jag kan inte bestämma mig för om jag tyckte den var tokbra eller bara...ja...helt galet konstig! Måste nog smälta intrycken över natten tror jag.

Klicka här för information om filmen!


(bilden lånad från www.discshop.se)
2008-05-16 @ 22:49:45 Permalink ALLMÄNT Kommentarer (2) Trackbacks ()


Blåsippan!


Besök på blåsippan
Idag har hela familjen varit på besök på Blåsippan, förskoleavdelningen som N ska börja på i augusti. Det var bara två barn kvar där, så vi hann prata lite med "fröken" som visade oss runt lite. Lokalerna var jättemysiga och N hittade genast en massa roliga och spännande leksaker att sysselsätta sig med. När vi skulle gå hem ville han inte alls följa med och blev så tvärilsken att vi var tvungna att bära ut honom! Nu har N & C ätit glass och jag sitter här och surfar runt lite bland mail och scrapgrejor. Snart ska vi äta resten av lasagnen som jag lagade igår, ska bli gott!

(bilden är lånad från http://www.ratemyscreensaver.com)
2008-05-16 @ 16:32:12 Permalink ALLMÄNT Kommentarer (1) Trackbacks ()


Jaha, ska jag sätta lite fart på den här bloggen eller?

Har funderat och funderat, och funderat lite till; ska jag radera bloggen eller faktiskt börja skriva lite mer regelbundet? Idag har jag bestämt mig för att ge det en chans. Sitter här som gräsänka eftersom maken är på en restaurang på en ö i Mälaren med jobbet. Båten hem skulle gå 21.30 så jag har lite egentid just nu, tycker det är riktigt skönt!
Lilla N sover, somnade sött för snart två timmar sedan efter att ha ätit ägg- och mjölkfri lasagne (har inte lagat en sådan variant förut men den blev riktigt bra - hurra!) och sedan tittat på Teletubbies med sömniga ögon och snuttis (som han numera döpt till "Nusse") i näven.
Här nedan syns det som finns framför mig på datorskärmen, datorbordet och skrivbordet just nu: kursen Digital bildbehandling (Högskolan i Jönköping) som jag har hållit på med under vårterminen (är inte klar än, har examinationsuppgiften kvar + några till filmer att se), och i sommar ska jag läsa Datorer och data från grunden 7,5 poäng på Mittuniversitet Härnösand. Den första av dem läser jag mest för nöjes skull (men jag har nytta av den i mitt yrke också), den andra för att fortbilda mig för att klara av datorkunskapsundervisningen bättre. Om den är rolig återstår att se!2008-05-15 @ 20:52:11 Permalink ALLMÄNT Kommentarer (2) Trackbacks ()


RSS 0.91