Högskoleprovets ORD-del

Jag var bara tvungen att testa ORD-delen i det senaste högskoleprovet, jag som gillar ord! Man kunde ha 40 poäng, jag fick 39! Hade fel på sista ordet bara! Hihi vad jag är bra!


(Ordkollage tillverkat på http://wordle.net)
2008-10-26 @ 21:27:43 Permalink ALLMÄNT Kommentarer (1) Trackbacks ()


En oväntat lugn jul?

Vi ska fira julen hemma i år har vi bestämt. Vi orkar inte åka runt som skållade troll och försöka hinna med allt och alla. Vi bjöd hit makens föräldrar och syster med familj och trodde att de skulle komma, men nu verkar det inte bli så. Svärfar ska äntligen få operera sitt knä, så han kan nog inte köra långt med bil på ett tag efter det och då kan de inte komma hit. Det blir nog bara lilla familjen på tre personer här på julafton då..om det inte är några andra som känner för att komma istället?!?

(Bild: Scott Liddell, www.morguefile.com)
2008-10-26 @ 18:17:59 Permalink ALLMÄNT Kommentarer (1) Trackbacks ()


Några nya scrappar


Nils kusin Stella


Nils plockar sjöstjärnor


Busnils
2008-10-25 @ 22:38:24 Permalink DIGISCRAP Kommentarer (8) Trackbacks ()


Tröstshopping

Idag har det varit en trött och huvudvärksfylld dag, så nu har jag tröstshoppat lite. Dessa två böcker blev det

    

(Bilder från Bonnierförlagen AB, bildbank)
2008-10-22 @ 16:54:48 Permalink SHOPPING Kommentarer (0) Trackbacks ()


Mitt i eländet...

Det är väl tur att man kan skratta mitt i eländet? Jag är hemma och vabbar med en sjuk Nils som har feber och hosta. Idag har han hostat så han har spytt tre gånger, nu sover han i soffan. Han ville ha smörgås för ett tag sedan eftersom han var hungrig, och han fick en med bredbar leverpastej. Han drog fingret över mackan och sa "Titta mask!". "Jaha, har du ritat en mask?" sa jag. "Ja, det var skojigt!" sa Nils då. Lillskrutten! *hihi*
2008-10-22 @ 10:18:28 Permalink NILS Kommentarer (0) Trackbacks ()


Eller, njaäeeej, beslutsångest!

Nu har jag funderat och funderat och funderat lite till. Det blir nog inte den mönstrade tapeter jag bloggade om för ett tag sedan. Den kommer nog att kännas omodern alltför snabbt har vi kommit fram till. Så nu måste jag ut på tapetjakt igen!
2008-10-20 @ 18:42:13 Permalink INREDNING Kommentarer (3) Trackbacks ()


40 grader

Ja, det var tydligen inte nog med elände att ramla omkull i tåget och slå upp ett jack i kinden som farbror doktorn var tvungen att limma. Nej, det skulle till lite mer elände! Inatt vaknade vi av att Nils var ledsen, Claes gick och hämtade honom och han var som en glödande kamin! Han fick en Ipren och fick ligga mellan oss, så skulle vi försöka sova men då hostade stackarn så han spydde. Lilla skrutten! Han har fått vara hemma idag, när Claes ringde till dagis imorse frågade de "Feber och hosta?" innan han ens hunnit säga något nästan. Halva barngruppen hade varit hemma i slutet av förra veckan så det är väl inte så konstigt att Nils blev sjuk då...


(Bild: Ronnie Bergeron, Morguefile.com)
2008-10-20 @ 16:49:41 Permalink NILS Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fin familjebild

Den här fina bilden tog min lillasyster Emelie på oss på vägen ner till Småland

2008-10-19 @ 19:27:04 Permalink ALLMÄNT Kommentarer (1) Trackbacks ()


Dumma tåget!

Igår när vi åkte tåg hem från Småland ramlade Nils mot ett metallhörn och slog upp ett jack i kinden. Det första vi fick göra när vi kom till Västerås var att åka till jourläkarmottagningen och få plutten omplåstrad. Istället för stygn blev det lim, så nu är det bara att hålla tummarna för att det läker fint.

2008-10-19 @ 18:35:43 Permalink NILS Kommentarer (4) Trackbacks ()


Ny barnklädesbutik - vinn presentkort!

Jag hittade till den nya webbshoppen Kullerbyttans Barnkläder idag, de har jättemycket fint från bland annat Esprit, Ida T och Name It! Om du vill kolla in deras sortiment och kanske också vinna ett presentkort ska du surfa vidare dit!
2008-10-18 @ 10:48:55 Permalink ALLMÄNT Kommentarer (0) Trackbacks ()


SJ = HELT GALET!!!


Vi ska åka till Småland några dagar, och när jag för skojs skull tittade hur mycket tågbiljetterna skulle kosta om jag köpte dem idag jämfört med när jag bokade dem i augusti höll jag på att svimma och skratta samtidigt. För samma tider samma dagar kostar biljetterna nu - håll i dig -
4430 kr mer !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
HELT galet om jag får säga vad jag tycker!

(Bild: http://www.sj.se bildbank)
2008-10-15 @ 18:44:14 Permalink ALLMÄNT Kommentarer (3) Trackbacks ()


Helt galet trött

Just nu känner jag en stooor trötthet. Jag vabbade flera dagar förra veckan, jobbade tisdag då det var studiedag och på fredagen var jag på utbildning hela förmiddagen. Igår var det också studiedag, och har därmed inte haft någon som helst planeringstid på bra länge. Det kändes inte så lajbans att komma till jobbet då, men det ordnade sig bra med lektionerna ändå tyckte jag. På eftermiddagen tog jag itu med nästan alla högar på och runt mitt skrivbord och har hittat en del saker jag trodde jag hade tappat bort. Jag byggde mig ett brevkorgstorn så nu ska det bli ordning på högarna! De kommer åtminstone att bli mindre och lättare att hitta i...för högar kommer det att bli i brevkorgarna också, det är jag nästan helt säker på.
    Har också haft lite konflikt...eller vad man nu ska kalla det, gällande jobbet (dock ej med några kollegor) som har tagit enormt mycket av min energi. Jag har inte sett slutet på det än men det löser sig väl...
     Imorgon har jag svenska med åttorna på morgonen innan jag drar iväg till årets gymnasiemässa med mina nior. Ska bli ganska roligt att gå runt där och få veta vad de funderar på för program till nästa höst. På eftermiddagen har jag svenska med gymnasieklassen, ganska tuff grupp att göra någonting planerat i faktiskt - vi får se vad det blir. Jag letar fortfarande efter ett bra läromedel till den gruppen, men det verkar vara svårt att hittta.
     Nu ska jag gå tillbaka till fåtöljen och se resten av Äntligen hemma.
Baj baj!
2008-10-14 @ 20:39:47 Permalink ALLMÄNT Kommentarer (2) Trackbacks ()


Han blir stor den lille pojken...

Ibland när jag har fotograferat Nils och sitter och tittar på bilderna efteråt slås jag av att han växer upp så fort. Se bara här vilken stor och underbart fin pojke han har blivit:

2008-10-12 @ 18:41:01 Permalink NILS Kommentarer (4) Trackbacks ()


Dagiskasse (Maria - läs förskolekasse!)

Idag har jag pysslat lite! Det blev en dagiskasse som är tänkt att hänga på Nils plats på dagis och vara till för smutsiga och/eller blöta kläder som ska hem därifrån. Jag gjorde den efter en beskrivning av knåpmodern.
Så här blev min variant:

2008-10-12 @ 18:05:35 Permalink PYSSEL Kommentarer (3) Trackbacks ()


Bokstavstävling!

I bloggen Villa Hemmet kan du just nu tävla om bokstäver. Du har chansen att vinna JUL, så om du är intresserad är det bara att surfa vidare dit! Jag skulle inte ha något emot att ställa bokstäverna på tavellisten i hallen om sisådär två månader!


(Bild lånad med tillstånd från http://villahemmet.blogspot.com/ )
2008-10-12 @ 12:01:42 Permalink BLANDAT Kommentarer (1) Trackbacks ()


The Compactor!

En av mina kompisar som var med på årets shoppingresa till Gekås i Ullared hade med sig en mycket fiffig grej; en vakumpåse. När man proppat den full med saker (kläder i detta fall), så tar man fram dammsugaren och suger ur luften. Volymen minskar en hel del och sakerna blir lättare att förvara. Jag köpte mina påsar på ICA sist när jag handlade och igår provade jag dem. Jag packade i Nils urväxta kläder som jag tänkt lägga upp på vinden. Tidigare förvarade jag dem i små 6-kronorslådor från IKEA vilket i och för sig också fungerade, men på det här viset tar de mindre plats och det är ju lättare att slänga upp ett par sådana här påsar på vinden än att ha åtta smålådor som dräller omkring!

2008-10-12 @ 11:15:16 Permalink BLANDAT Kommentarer (1) Trackbacks ()


Renoveringsfunderingar


Det är mycket att tänka på när man ska renovera ett rum, från det stora såsom målning och tapetsering till de små detaljerna i form av lampor, kuddar och annat lullull. Anledningen till just detta inlägg var att jag såg en vardagsrumsrenovering i en annan blogg och började fundera på vad vi ska ha för lampor. Länka mig till de snyggaste lamporna ni vet som skulle passa i ett modernt vardagsrum!

(Bild: kevinrosseel@MORGUEFILE.COM)

2008-10-12 @ 10:58:33 Permalink INREDNING Kommentarer (0) Trackbacks ()


Soffa igen...

Morr! Jag hade skrivit ett långt inlägg och så råkade jag stänga ner FF! Retligt!

Idag har familjen Eriksson varit och fönstershoppat. Vi ska äntligen ta tag i det här med vardagsrumsrenoveringen. Vi började med att åka till EM för att kolla soffa. Vi satte oss i deras planeringssoffa och pusslade med soffmagnetbitarna. Ganska snart insåg vi att kombinationen jag pusslat ihop på Internet var alldeles för stor för att passa i vårt ganska långsmala vardagsrum. Vi tog bort två delar, så nu lutar det åt den här kombinationen istället (som ju dessutom blev billigare):

Redan innan vi åkte iväg hade jag gjort klart för min käre make att vi även skulle titta på tapeter. Jag blev kär i en tapet som fanns på väggarna i den nya butiken Isolde nere på stan. De som jobbade där visste inte vad den hette, men kunder hade sagt att den skulle finnas på Öbergs färg. Vi åkte dit och när jag hade strosat runt där en stund hittade jag den - tapeten med stort T! Den är bara sååå snygg! Vi ska ha den som fondvägg, för ett helt rum skulle bli för mycket. Jag hittade den inte på Midbecs hemsida - Flair 42707 heter den, men den finns 'in action' hemma hos någon på en bild här:
http://www.hifi-corner.com/temp/hus_klart/DSC05880.jpg

Nu har jag satt in annons på våra bokhyllor, ska sälja soffa, fåtöljer och soffbord också snart.
2008-10-11 @ 14:03:00 Permalink INREDNING Kommentarer (0) Trackbacks ()


En liten lo (layout) så här på kvällskvisten...

2008-10-08 @ 23:42:49 Permalink DIGISCRAP Kommentarer (3) Trackbacks ()


Nya soffan?

Vi ska renovera vardagsrummet (förhoppningsvis innan året är slut), och jag tror att jag har hittat soffkombinationen vi ska ha:

2008-10-07 @ 19:56:02 Permalink INREDNING Kommentarer (3) Trackbacks ()


Aj aj aj aj aaaaaj!

Nu är det definitivt höst! Det talar mina fingrar och händer om för mig. Nej, de kan inte prata, men på höst och vinter får jag kontakteksem i handflator och på fingertopparna. Det svider som f-n kan jag tala om! Och man ska helst undvika att händerna blir blöta - hur enkelt är det då? Diska, tvätta sig, skala potatis....+ 1000 saker till som gör att man blir blöt om händerna, allt detta förvärrar mina eksem. Det blir till att sova med kortisonsalva + bomullsvantar inatt. Blä!

2008-10-07 @ 19:16:58 Permalink ALLMÄNT Kommentarer (2) Trackbacks ()


Kalsongkillen!

Idag när jag kom hem hade Nils kalsonger på sig (ingen blöja), och det hade han haft hela dagen (han är fortfarande sjuk och har varit hemma med sin pappa idag)! Han har kissat tre gånger på toa/potta idag - vilken duktig kille va?!?!!
2008-10-07 @ 19:12:01 Permalink NILS Kommentarer (1) Trackbacks ()


Plättslukande snorig skitunge!

Idag är jag hemma och vabbar. Nils är förkyld med eländig hosta och feber, han borde vara helt slut men det är han inte. Han har hunnit med följande under förmiddagen:
 • Ätit flingor med havremjölk (några skedar i alla fall)
 • Kissat på toaletten (duktig kille)
 • Suttit i soffan under en filt och tittat på Pingu (i flera omgångar)
 • Åkt runt på sin Bobbycar
 • Lekt med verktyg
 • Ritat både på papper, bord och skrivbordsunderlägg
 • Ätit kakor och druckit saft
 • Suttit på pottan och toaletten
 • Pussat sin mamma på benet
 • Bajsat på golvet i arbets-/lekrummet
 • Ätit 10 st (!!!) plättar (jag hittade tre i frysen som jag trodde skulle räcka efterom aptiten inte brukar vara på topp när man är sjuk - där hade jag fel kan jag tala om!)

Nu sover han middag och jag passar absolut inte på att röja upp och plocka undan utan sitter istället här och slösar bort en massa tid! Så kan det gå!
2008-10-06 @ 13:17:00 Permalink NILS Kommentarer (1) Trackbacks ()


Kvinnan som älskade böcker...kanske en bra boktitel?!?


Alla som känner mig vet hur mycket jag tycker om böcker; att läsa, köpa och ha i bokhyllan! Igår gjorde jag en beställning igen på
Bokus, det blev böcker till hela familjen:

Till mig själv: Planera dig fri: så skapar du tid och rum för dig själv av Chris Edman och Röj och rensa, förändra och förbättra rum för rum, steg för steg av Nina Strandberg
Till maken (som läst första delen i Stieg Larssons trilogi): Flickan som lekte med elden och Luftslottet som sprängdes, båda av Stieg Larsson
Till sonen: Rut och Knut jobbar av Carin Wirsén (bara 40 kr - Medmerakorterbjudande)

EFTERLYSNING: Jag har lånat ut boken Rensa, röj och förändra : 101 steg mot ett bättre liv, men jag har ingen aning om vem som har den! Om 'låntagaren' läser detta - jag vill ha den tillbaka!!!

(Foto av Clara Natoli, www.morguefile.com)
2008-10-01 @ 18:08:50 Permalink ALLMÄNT Kommentarer (2) Trackbacks ()


RSS 0.91